VW T2

VW T2 KARMANN CAMPER  ( verkocht..)

In 2001 kwam een lang gekoesterde wens uit! Na weken op het net gesurfd te hebben bij de Campersite en op Marktplaats, ( alwaar een diversiteit aan campers te koop wordt aangeboden) vonden we onze droomcamper. Een VW T2 Karmann Mobil. Het eerste type Karmann camper wat ooit werd gebouwd.

Een topsnelheid van 100 kilometer en een verbruik van 1 op 8 helpen ons onthaasten. Nederland is mooi, als je maar van de snelweg afgaat en daar we met onze camper niets op de snelweg te zoeken hebben, kachelen we met een gemiddelde snelheid van 50 kilometer over B-weggetjes, eten we ijs bij de pont en komen we door de allerliefste dorpjes.

Het leuke van het hebben van een VW camper is dat je er ineens enorm veel vrienden en vriendinnen bij krijgt! Zo hadden we een bijzondere leuke dag tijdens een VW weekend op het terrein van Six Flags, alwaar we naast een dubbelganger uit Nijkerk konden parkeren, een keur aan prachtige VW campers aan ons voorbij zagen trekken en voor 5 gulden een nieuw knipperlicht scoorden. Leuke mensen ontmoet, veel goede tips gekregen, een heerlijk dagje uit en… iedereen zwaaide naar ons toen we weer naar huis reden.

In 2003 togen we naar VW euro en ontdekten we tussen al dat moois de camper die model heeft gestaan voor onze camper, de Zuidafrikaanse… Het verhaal wil dat de heer Karmann in 1973 tijdens een verblijf in Zuid Afrika deze camper zag rijden en toen bedacht dat hij dat ook kon en zelfs beter. Hierboven het resultaat en de andere 2  VW T2 Karmannmobielen, die nog in Nederland zijn.

Ondertussen zaten ze in Zuid Afrika ook niet stil en dat resulteerde dan weer in deze prachtige exemplaren!

Natuurlijk kon ik het als fotograaf niet laten me even uit te leven op al die kleuren en vormen…

We zijn een tijd lid geweest van de De Vriendenclub T2. Helaas hebben we door tijdgebrek moeten afhaken, maar we hadden toch een leuk weekend met ze ergens in Lunteren.

In 2006 hadden we ondertussen zoveel vertrouwen in onze bus, dat we er mee naar Tsjechië zijn geweest. Totaal hebben we 2800 km gereden! Het enige probleem wat we hadden was een gerafelde koppelingskabel, die we voor eur. 28,00 in Tsjechië hebben laten vervangen. Het was een heerlijke vakantie en het viel ons 100% mee hoe onze camper zich gedroeg in de bergen en hoe makkelijk we mee konden komen met het vrachtverkeer, als we dan eens de snelweg opgingen.

De laatste jaren gebruikten we de camper twee tot drie keer per jaar voor een lekker weekend weg in eigen land. En hoewel onze oude dame nog steeds als een zonnetje reed, hadden we haar na 12 jaar toch te koop gezet. Eigenlijk zocht ze een handige kerel of vrouw, die zijn of haar hand er niet voor om zou draaien er een nieuw deurtje in te zetten en die haar zou kunnen behouden voor toekomstige generaties. Ons lukte dat niet meer en, hoewel hij in deze staat nog zeker 5 tot 10 jaar mee had kunnen gaan, ( de gereviseerde motor had pas 20000 km op de teller ) hebben we haar uiteindelijk toch verkocht aan een leuk stel uit België.