Rome

De geschiedenis van Rome strekt zich uit over 2500 jaar en heeft zich in de geschiedenis ontwikkeld als een van de belangrijkste steden van de Westerse cultuur. Het was de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Tegenwoordig is het de zetel van de rooms-katholieke Kerk en de locatie van Vaticaanstad.

Als afsluiting van onze wandeltocht van Assisi naar Rome moesten we natuurlijk ook Rome zien. Al was het alleen maar om eerst Rome te zien en dan te sterven, of, anders wel omdat er vele wegen naartoe leiden. In topconditie van het wandelen in Umbria, besloten we alles maar lopend te doen. Rome herbergt veel moois, zoals bekend moge zijn. Het oude Rome, het Colosseum, het paleis van Justitie en natuurlijk het St. Pietersplein. Allemaal de moeite waard om te bezoeken.

Het Vaticaan mochten we niet binnen. Peter, die toch een echte pelgrimstocht achter de rug had door van Utrecht naar Rome te wandelen, onderweg geen vlieg had kwaad gedaan, veel had nagedacht over ‘het Leven en het Geloof’ werd geweigerd… Twee, er als mafiosi uitziende jongemannen pakten hem onder zijn armen en wezen hem resoluut terug. Korte broek. Oh, wat een zonde! Gelukkig was Peter ondertussen verlicht geworden en kon hij er hartelijk om lachen.