Bangkok

Bangkok begon ooit als klein handelscentrum en als haven voor Ayutthaya, dat de hoofdstad was tot het in 1767 door Birma ingenomen en verwoest werd. Nu is het de hoofdstad en met ruim 8 miljoen inwoners en de grootste stad van Thailand.  De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de Menam (Chao Phraya-rivier), dicht bij de Golf van Thailand.

Een chaotische, levendige metropool, zo modern en aziatisch als een stad maar kan zijn. Prachtige tempels, overal eetkraampjes en waanzinnig groot. Ons houvast is altijd de rivier en de veerpont, die je overal voor een habbekrats brengt, maar ook de skytrain en de metro werken perfect. Als we het echt niet weten nemen we een metertaxi. Goedkoper dan de tutktuk!

Voor ons is BKK de poort tot heel Azië geworden. Vandaar uit startten wij onze reizen door Thailand, maar ook  voor CambodjaLaos en Vietnam of voor Koh Lanta.

BKK is altijd het begin en het eindpunt. We voelen ons er ondertussen thuis en zeer op ons gemak en genieten er altijd van even op Khao San Road te mogen vertoeven en te kijken naar backpackers van over de hele wereld.

Wat Po, Wat Arun en het Koninklijk Paleis, De waanzinnige shopping malls bij Silom of Siam, de moderne architectuur bij Sathorn, het chaotische China Town en de backpackers op Khaosan Road . Allemaal leuk om te zien!