Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden (Spaans: Islas Canarias) is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. Het is één van de 17 autonome regio’s van Spanje. 

De Canarische Eilanden bestaan uit 7 grote eilanden (El Hierro of Ferro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote en Tenerife) en 6 kleinere eilandjes (Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Isla de Lobos, Roque del Este en Roque del Oeste).

Jarenlang met een grote boog omheen gevlogen. Mij niet gezien in zo’n massaal toeristenoord. Uiteindelijk toch op Tenerife terecht gekomen met onze eerste vakantie in 2000, min of meer toevallig en ik moet zeggen dat het me 100% meeviel. Prachtige wandelingen gemaakt, de Teide beklommen, geslapen op 3200 meter, rust gevonden en aardige mensen ontmoet, kortom een heerlijke voorjaarstrip!

In 2009 besloten we vanwege de slechte weersverwachtingen een ‘last minute’ te pakken. Het werd Grand Canaria. Vanuit Playa del Ingles maakten we leuke uitstapjes over het eiland en ook Grand Canaria smaakte naar meer. Niet zozeer het toeristische gedeelte dan wel het bergachtige binnenland zijn de moeite waard en ja, prachtig weer natuurlijk! Voor fotografen is de woestijnachtige streek bij Maspalomas bij zonsondergang zeer aan te bevelen.