Ho Chi Minh City

Ho Chi Minhstad, vroeger Saigon is met 7.500.000 de grootste stad in Vietnam en kent slechts twee seizoenen, de regentijd en de droge tijd. De regentijd duurt van mei tot en met november, de droge tijd van december tot en met april. Gemiddeld heeft Ho Chi Minhstad gemiddeld 270 uur zon per maand.  De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt ongeveer 27 graden Celsius.
Ho Chi Minh City-HCMC  is een bruisende metropool. Zie je in Bangkok en Phnom Penh al een gekte in het verkeer, het is niets vergeleken met HCMC. Pak een willekeurig kruispunt en je ziet er elke minuut honderden scooters voorbijkomen. Als vissen schiet alles door elkaar en als wij, na enige twijfel toch oversteken, ontwijken ze ons allemaal verbazend vanzelfsprekend en gaan we gewoon mee in de ‘flow’
Daar wij een vlucht misten uit Bangkok, gunden we onszelf  maar 1 dag in deze stad en beperkten we ons tot een wandeling uit de Lonely Planet door District 1. In een heerlijke temperatuur wandelden we langs  markten, musea en een bijzondere mix van moderne ( Bitexco Financial Tower ) en oude architectuur  ( St. Mary Kathedraal en het postkantoor ).
’s Avonds aten we in een gezellige ambiance (Hai Ba Trung ) op een terrein waar vroeger een opiumfabriek zat en daar kregen we in een Australische wijnbar de tip om naar Ben Tré te gaan als we een minder toeristische indruk van de Mekong delta wilden hebben.. Zo gezegd zo gedaan. Lees verder bij Vietnam.