Hamburg

Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland en tevens de belangrijkste havenstad. De stad ligt aan de rivier de Elbe. Het traditionele bouwmateriaal in de stad bleef tot ver in de 20e eeuw baksteen, waardoor Hamburg zowel de stad van de baksteengotiek als de stad van het baksteenexpressionisme is. Over de talrijke kanalen in Hamburg liggen in totaal meer dan 2300 bruggen. Daarmee heeft Hamburg meer bruggen dan Amsterdam en Venetië samen.

Al een tijdje liep ik met het plan rond om Hamburg eens samen met mijn dochter Lisa te bezoeken. Voor de lol – ‘Wir sind Hamburgers” voor de Beatles, maar meer nog vanwege de goede verhalen over de architectuur in met name de Hafencity. Tijd dus voor een fototripje

Een heerlijke stad! Prima openbaar vervoer, autoluw en genoeg vertier op en langs het water! Over een jaar of drie ga ik zeker weer kijken! Zoek je er een leuk trendy hotel in de Hafencity?  Dan is 25hours hotel  een mooie plek!

Met een biologe in de dop ontkwam ik natuurlijk niet aan een bezoekje aan de dierentuin, waar ik voor het eerst een Oeran Oetang in het echt heb gezien.

We hadden liever met de trein gegaan, maar het blijkt voor de spoorwegen nog steeds te moeilijk te regelen om online een kaartje Amersfoort – Hamburg te bestellen. Dus moet je eerst naar Utrecht om een kaartje te gaan kopen..?? ‘Ja, het kan wel op het station in Amersfoort ook, maar dat wordt dan wel 60 euro duurder’… Dus maar met de auto geweest en dat is met 4-5 uur rijden zeer goed te doen!