Tsjechië

Tsjechie maakt sinds 1 mei 2004 deel uit van de Europese Unie. 
Het land behoorde tot 1993 bij het voormalige Tsjecho-Slowakije. De republiek Tsjechie bestaat uit de regio`s Moravie en Bohemen. Moravie ligt in het oostelijke gedeelte van Tsjechie en Bohemen in het midden en westen van het land. De grootste stad en tevens hoofdstad is het prachtige Praag, gelegen aan de rivier de Moldau (Vltava).

In 2004 vierden wij voor het eerst onze vakantie in Tsjechië. Onze korte kerstvakanties in Praag smaakten al naar meer en daar goede vrienden van ons geregeld met enthousiaste verhalen terugkwamen uit Tsjechië leek ons dit het moment zelf maar eens een kijkje te gaan nemen. Vriendelijke mensen, prachtige natuur, goede wandelpaden, veel cultuur, uitermate goedkoop en… dat alles op nog geen 10 uur rijden van Nederland! Zeker de moeite waard!

Plaatsen om te onthouden zijn het Lipnomeer, Cesky Krumlov, zonder meer een van de aardigste stadjes van Europa.  Telç, bekend om zijn mooie plein, Brno (neem even tijd om het huis van Mies van Rohe te bezichtigen) en het reuzegebergte.

Zowel in 2004 en 2006 bezochten we het kleinschalige gezellige festival ‘ Football and Music’ in Mnich.
Brno heeft ook wel wat. In 2006 waren we nog net op tijd waren om het Mies van Rohe huis te bezichtigen, voordat ze met de renovatie zouden beginnen. Prachtig huis, prachtige architectuur, na de renovatie helemaal!