Bilbao

Bilbao is het hart van een metropool met meer dan een miljoen inwoners. Grote architectonische projecten hebben als motor gediend voor de stedelijke en economische vernieuwing van de stad. De stad, die zich bevindt op het grondgebied van Biskaje, is omgeven door een vruchtbaar landschap met bossen, bergen, stranden en steile kusten die van Bilbao een bevoorrechte bestemming voor de bezoeker maken.

Bilbao en San Sebastian zijn leuke steden om een paar dagen door te brengen. De stad is sinds 1997 één van de vijf steden op de wereld met haar eigen Guggenheimmuseum. Een prachtig architectonisch hoogstandje van Frank Gehry. De opzet van de stad is dusdanig dat er veel ruimte is voor de voetganger, waardoor je amper last hebt van het verkeer en je er soms over verbazen kunt hoe stil het er is. Strijk  aan het eind van de middag neer op het terras bij café Bilbao op Plaza Nueva en laat onder het genot van een paar pinxtos het baskische leven aan je voorbijtrekken op dit prachtige plein uit de 19e eeuw.

Met een niet te missen bezoek aan het Guggenheim museum, heb je genoeg aan 3 dagen om een goede indruk van Bilbao te krijgen. Wij lieten ons deze keer in Bilbao en San Sebastian ook soms leiden door een leuke app op de iphone van MiMoa, waarvoor ik wat moderne architectuur fotografeerde.

San Sebastian is een heerlijke, wel wat drukke badplaats, met goede fietspaden en misschien wel de langste fietstunnel van de wereld. Al bij al een heerlijke reisbestemming voor het voorjaar, met genoeg inspirerende fotoplekjes