Zwitserland

De Kesch-trek is een bergwandeling-huttentrektocht van 4 dagen in het Zwitserse kanton Graubünden. Startend in Davos loop je via de Flüelapas naar Bergün.

Totale lengte: 48 of 56 km.

Beste tijd: Eind juni-begin juli of in september. Zie ook Op Pad

In Zwitserland liepen wij in 2008 de Kesch trek. Vanuit Davos vertrokken we voor een tocht van 4 dagen van berghut naar berghut naar berghut. Een prachtige wandeling ondanks het feit dat we de eerste dag, na uit een zonnig en warm Davos vertrokken al snel in de regen, natte sneeuw en hagelbuien terecht kwamen.

Bij de eerste hut wilde onze ‘gastvrouw’ geen vuur maken voor de bezoekers, terwijl onze kleding doornat was en de temperatuur onaangenaam beneden de 5 graden was gedaald. De regen bleef de hele nacht gestaag uit de hemel vallen. De volgende ochtend was het waterkoud en vroegen we ons vertwijfeld af of we nog  wel zin hadden verder te gaan. Met de mededeling dat het weer toch echt zou opknappen vandaag begonnen we aan onze tweede dag en ja hoor, na twee uur wandelen klaarde het weer op en begon het feest.

De overige 3 dagen wandelden we verder in aangename temperaturen bij een lekker zonnetje. Genoten we van prachtige vergezichten en vonden we het eigenlijk alleen even spannend worden op het steile gedeelte bij de laatste klim naar de top van de Fuorcia Pischa. De rest was goed te doen, hoewel we ons wel afvroegen hoe we het er bij slecht weer zouden hebben afgebracht. De markeringen waren niet overal even duidelijk en we waren dus blij dat het niet mistig en regenachtig was.